5 x pieni koti toimivaksi

Aasiassa se osataan ─ nimittäin pienten kerrostaloasuntojen toimivat ratkaisut. Lue, mitkä viisi erikoisuutta löytyvät eteläkorealaisesta talosta.

1. Seinästä vedettävä sänky

Talon huoneistot ovat pieniä ─ vain 11 neliön suuruisia. Suunnittelijoiden nerokkaat tilaratkaisut ja uniikit kalusteet saavat pienet kodit tuntumaan paljon suuremmilta kuin ne ovatkaan. Jokaiseen asuntoon mahtuu oma kylpyhuone ja keittiö. Seinään taitettava sänky tuo lisätilaa päiväksi.

2. Olohuone onkin kahvila

Pienistä huoneistoista huolimatta talon asukkailla on käytössään paljon enemmän neliöitä kuin keskivertokaupunkilaisella. Oman yksityisen tilan lisäksi talossa voi viettää aikaa talon yhteisissä tiloissa, talon omassa kahvilassa tai taidegalleriassa.

3. Juttupaikka naapurin kanssa

Tässä talossa uusien tuttavuuksien ja kaverisuhteiden luominen on helppoa. Talon yhteiset tilat oleskelupaikkoineen ovat kuin luotuja naapurien väliselle juttelutuokioille.

4. Kodin kokoa voi muuttaa

Talon asunnot ovat suunniteltu elämänmuutoksia varten. Jos asukas saa perheenlisäystä tai kaipaa muutoin lisäneliöitä, asuntoa voi kasvattaa yhdistämällä se viereiseen asuntoon. Jos taas talossa asuva pariskunta päättä erota, asumisyksiköt voi erottaa toisistaan takaisin erillisiksi asunnoiksi.

5. Koti, galleria ja työhuone

Tilojen monimuotoisuus ja muunneltavuus takaa sen, että talossa tapahtuu kokoajan. Liikuteltavien kalusteiden ansiosta talon asunnot ovat muutettavissa milloin tahansa esimerkiksi työ- tai galleriatilaksi.

Lähde: https://www.fastcodesign.com/