Avoparvekkeen sisustaminen

Avoparveke

Uusissa ja peruskorjatuissakin kerrostaloissa on yleensä vakiona lasitettu parveke. SATOlla on kuitenkin edelleen paljon asuntoja, joiden parvekkeita ei ole lasitettu tai niitä ei voida lasittaa arkkitehtonisista tai teknisistä syistä (esimerkiksi vanhat uloke-parvekkeet). Avoparvekkeessa on paljon hyviä puolia, joita haluankin nyt nostaa esiin.

Avoparvekkeella on usein betonilattia, joka tuntuu jalkoihin kylmältä ja varsinkin kastuessaan kurjalta. Parvekkeesta tulee paljon mukavampi, jos päällystät lattian jollakin jalalle lämpimämmällä materiaalilla. Tälle parvekkeelle valitsin kauniit puuritilät, jotka muodostavat lattiaan mielenkiintoisen kuvion. 

Avoparveke

Voit käyttää myös mattoja, mutta ne kannattaa laittaa puuritilöiden päälle. Matot kuivuvat hitaasti, jos ne ovat betonia vasten. Ne myös likaantuvat helposti, varsinkin jos parvekkeella on kasveja.

Tossut ja pieni eteismatto ovat hyviä hankintoja, jos haluat pitää roskat ja pölyn parvekkeen puolella.

Avoparveke
Avoparveke

Avoparvekkeen kalusteiden pitää olla sään ja auringon kestäviä. Tekstiilit ja tyynyt antavat parvekkeelle kodikkaan ilmeen, mutta avoparvekkeella voi olla parempi satsata kalusteisiin, joilla on mukava istua ilman tyynyjäkin. Itse suosisin kalusteita, joissa ei ole umpinaisia pintoja, sillä ne kuivuvat nopeammin.

Näin huollat avoparvekkeen

  • Siirrä kalusteet talveksi varastoon, jos suinkin mahdollista. Jos varastoon ei mahdu, suojapressu on hyvä vaihtoehto.
  • Käsittele puiset suojaritilät 1-2 vuoden välein öljyllä tai suoja-aineella. Näin nekin säilyvät useamman vuoden hyvännäköisinä.
  • Tyhjennä ruukut syksyllä. Kun kippaat mullat biojätteeseen syksyllä, vältyt pakkasessa lohjenneiden ruukkujen siirtämiseltä. Keväällä on myös mukavampi aloittaa parvekekausi, kun syyssiivous on tehty.
  • Ja vielä yksi vinkki avoparvekkeelle: Keep it simple!

Parvekekalusteet, kasvit ja ruukut Plantagen, hedelmäveitsi ja smaragdinvihreä kukkateline Fasaani, sisustuskirja, limupullot ja puinen alusta kuvausrekvisiittaa.

Tuoli, kasvit ja ruukut Plantagen, sisustustyyny H&M Home, viltti kuvausrekvisiittaa.

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita