Itse tehty alkovi

Jos asunnossa asuu enemmän ihmisiä kuin on makuuhuoneita, voi olohuoneeseen tehdä itse tarvittaessa makuusopen eli alkovin.

Kirjoitin aikaisemmin kimppa-asumisesta isossa asunnossa. Kimppakämpiksihän soveltuvat parhaiten asunnot, joissa kaikki tilat ovat ovella suljettavia. Näin on kuitenkin enää harvassa asunnossa, sillä olohuoneesta on usein käynti esimerkiksi keittiöön tai toiseen huoneeseen. Jos asunnossa asuu enemmän ihmisiä kuin on makuuhuoneita, voi olohuoneeseen tehdä itse tarvittaessa makuusopen eli alkovin.

Verho on kevyt tapa rajata tilaa. Voit asentaa verhon huoneen oviaukon eteen, tai sitten voit jakaa sen avulla kokonaan erillisen osan tilasta. Hyvä ja huomaamaton tapa on käyttää kattoon asennettavaa, matalaa ja valkoista verhokiskoa. Jotta kisko tulee asennettua siististi ja tukevasti, voit pyytää asennukseen avuksi huoltoyhtiötä, joka tekee palveluasennuksia korvausta vastaan.

Lisäksi voit vielä korostaa tilaa ja sängyn paikkaa sängynpäädyllä. Rakensimme kuvissa näkyvään kokonaisuuteen sängynpäädyn kahdesta maalatusta vanerilevystä.

Alkovi

Välitilaverho White on White; Vuodevaatteet Stockmann; Sänky, lehti ja jakkara kuvausrekvisiittaa; Lamppu Kierrätyskeskus; Vuodevaatteet Stockmann; Sängynpääty kuvausrekvisiittaa

Tilanjakajahylly ja hyllyn tavarat, taulu ja kuvat kuvausrekvisiittaa; hyllyn laatikot Stockmann ja Granit; hyllyn kirjat Kierrätyskeskus; Vuodevaatteet Stockmann

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita