Lasitettu parveke on uusi olohuone

Jos kasvien kanssa näpertely ei innosta, parveke on oiva tila myös rentoutumiseen.

Lasitettu parveke

Parvekkeen käyttö pelkkänä varastona on sääli, sillä se on tarkoitettu nimenomaan asukkaiden virkistäytymiseen. Panosta pikkuruisen vaivannäköä tilan järjestämiseen ja saat lasitetusta parvekkeesta lisää neliöitä oleskeluun.

Lasitettu parveke

Lasitettu parveke tarjoaa monipuolisemmat vaihtoehdot sisustusratkaisuihin kuin avoparveke. Lattialla voi käyttää pehmeitä mattoja, mutta kalusteiksi kannattaa lasitetullakin parvekkeella valita ulkoilman kosteutta ja auringon paahdetta kestäviä materiaaleja. Näitä ovat esimerkiksi juutti ja muovimatto.

Myös tekstiilien käyttö on lasitetulla parvekkeella helpompaa, koska kastumisesta ei tarvitse huolehtia. Aurinko voi kuitenkin haalistaa tekstiilien värejä, joten älä unohda sitä kivointa pöytäliinaa paahtumaan parvekkeelle mökkiloman ajaksi.

Lasitettu parveke

Käytä lasitetun parvekkeen sisustamisessa luovuuttasi ja tee siitä kesäksi ylimääräinen, pieni olohuone. Voit luoda parvekkeelle esimerkiksi mukavan lukunurkkauksen tai hankkia sinne aamupalan nauttimiseen sopivan kalusteryhmän. Myös riippumatto voisi sopia tämän tyyppiselle parvekkeelle.

Lasitettu parveke

Parhaimmillaan lasitettu parveke on viileä kesätila, jossa voit nauttia kahvit tai drinkin suosikkikirjasi kanssa säällä kuin säällä.

Kuvasimme tämän jutun 1960-luvun kerrostalossa, jossa parvekkeet ovat reilusti kapeampia kuin uusissa taloissa. Sopivilla kalustevalinnoilla saat pienestäkin toimivaa!

Valokirjain Armas Design, matot H&M Home ja Ellos; säkkituoli, peite, astiat ja kirjat kuvausrekvisiittaa; pöytäliina ja lattiamaljakko H&M Home; hattu, tyyny, astiat, pöytämaljakko ja puinen alusta kuvausrekvisiittaa.

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita