Mikä on Jyrkin paras talkooresepti? Lähetä sinä omasi!

Talkoot tulossa? Mitä laittaa ruoaksi? Jyrki Sukulan helppo kasvisminestra sopii herkulliseksi talkooruoaksi isommallekin porukalle. Kokeile vaikka!

Haluamme haastaa sinut mukaan talkooruoan suunnitteluun. Mikä olisi paras, ehkä jo vuosien saatossa toimivaksi todettu reseptisi isommalle porukalle?

Jaa oma reseptisi somessa liittämällä postaukseesi kaksi tägiä: #SATOjamakuja ja #SATOkoti. Muista liittää molemmat tägit, jotta tiedämme sinun osallistuvan kilpailuun. Voit lähettää reseptisi myös osoitteeseen kotona@sato.fi. Kirjeposti löytää perille osoitteella SATOjamakuja, SATO Oyj / Viestintä, PL 401, 00601 Helsinki

Kilpailu on tarkoitettu SATOn asukkaille ja reseptin voit kirjoittaa suomeksi tai englanniksi. Jos sinulla on suvun mukana kaukomailta matkannut resepti, jonka kääntäminen on haastavaa, pyydä naapuri avuksesi tai hyödynnä Google Translate -sovellusta.Vastanneiden kesken arvomme kerran kuussa ravintolalahjakortin kahdelle (arvo 160 €) sekä Maku-lehden kolme uusinta numeroa. Parhaiden reseptien tekijöihin otamme yhteyttä ja saatat päästä kokkaamaan ruokaa Jyrki Sukulan kanssa!

Jyrkin kasvisminestra

6-8 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 50 g tomaattipyrettä
  • 2 rkl paprikatahnaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 porkkana
  • 4 varsisellerin vartta
  • ½ punainen paprika
  • ½ fenkoli
  • 100 g hapankaalia
  • ½ tlk (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)
  • 2 l kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • ½-1 tl suolaa
  • 2 rkl lehtipersiljaa

1. Kuori ja pilko kaikki kasvikset.

2. Kuullota oliiviöljyssä sipulit, tomaattipyree, paprikatahna ja chili.

2. Lisää vihannekset, kuullota vielä pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, laakerinlehti ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.

4. Tarkista maku. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Yrttipesto

  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 dl raastettua parmesania
  • oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

1. Paahda mantelit kuivalla pannulla kullanruskeiksi.

2. Hienonna yrtit.

3. Laita mortteliin tai tehosekoittimeen kaikki ainekset ja sekoita keskenään. Lisää öljyä sen verran, että saat paksun kastikkeen aikaiseksi.

4. Tarkista maku ja tarjoile keiton kanssa. Ja sitten koko porukkaa kasaan ja syömään!

Isolla porukalla syödessä tiskiä kertyy. Hyvä talkoovinkki on, että jokainen sopannauttija tuo oman kulhon ja vie sen sitten kotiin pestäväksi.