SATO Kotona

Innostu ideoista – jaa omasi!

Asiakaspalvelun kysytyimmät: Naapuri metelöi, mitä voin tehdä?

Jos naapurinsetä luukuttaa gramofonia tai alakerran hauva haukkuu koko päivän, ota asia ensin puheeksi asianosaisen kanssa. Jos metelöinti on häiritsevää ja jatkuvaa, pirauta SATOn asiakaspalveluun.

Mitä teen, kun seinän takaa kuuluu melua? | Naapurihäiriö

Kun naapurista kuuluu meteliä, esimerkiksi kovaäänistä musiikkia, kannattaa ottaa asia ystävällisesti puheeksi naapurin kanssa vaikkapa seuraavana päivänä. Voi olla, ettei naapuri ole ymmärtänyt aiheuttaneensa melua.

Samoin kannattaa käydä soittamassa ovikelloa, jos naapurin koiralla on tapana haukkua, kun omistajat eivät ole kotona. Voi olla, että omistajat eivät tiedä siitä.

Jos metelöinti on häiritsevää ja jatkuvaa, ota yhteyttä SATOn asiakaspalveluun. Keräämme faktat yhteen ja laitamme talon palvelupäällikölle palvelupyynnön, jonka jälkeen palvelupäällikkö ottaa yhteyttä metelin aiheuttajaan. Pitkään jatkuvasta häiriöstä voit tehdä myös virallisen häiriöilmoituksen, johon tarvitaan kahden eri asunnossa asuvan naapurin allekirjoitukset.

Jos häiriö on äkillinen ja vakava, on hyvä soittaa poliisille, jotta tilanne saadaan rauhoitettua nopeasti. Poliisin tavoitat yleisestä hätänumerosta 112. Poliisi ei kerro käynneistään SATOlle, joten jos häiriö on jatkuvaa, kannattaa napata palvelupäällikköä hihasta tai soittaa meille asiakaspalveluun, jotta tieto kulkee SATOon asti.

Kodikkain terveisin

Tiina Karvinen
SATOn asiakaspalvelujohtaja

P.s. Tiesitkö, että meillä naapuriristiriitoja ratkoo oma asumisneuvoja. Jos asumisneuvojan apu kiinnostaa, asiakaspalvelumme välittää hänelle viestin.
Lue asumisneuvonnasta lisää »

Oletko vaihtamassa asuntoa? Täytä SATOn asuntohakemus